Tom van Oeffelt & Stefanie Veendijk

Keynote: Hoe past jou de jas van je beroep?

Hoe past jou de jas van je beroep?

Andere manieren om die vraag te stellen zijn: ‘wie ben je of wil je zijn in je beroep?’ en ‘met welke kleur oefen jij je beroep uit?’. Of je professie, of je vak. We hebben allemaal beelden van ons beroep die we delen met collega’s. We kunnen lid zijn van een beroepsvereniging, en sommigen van ons dienen zelfs ingeschreven te staan in registers om hun beroep te mogen uitoefenen. Deze collectieve kant van het beroep, soms geformaliseerd, geeft ons houvast in het uitoefenen van ons vak. Maar we doen niet allemaal hetzelfde, we geven al gauw onze eigen kleur eraan. Dit eigen kleur geven komt vanuit je beroepsidentiteit.

In deze workshop word je uitgedaagd om, letterlijk, kleur te geven aan je beroep en om je beroepsidentiteit in te kleuren. Samen met andere deelnemers onderzoek je je beroep en duid je jouw ‘jas’.

Stefanie Veendijk

Stefanie is kerndocent in de masteropleiding Leren en Innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen. Daarnaast werkte zij jaren als L&D adviseur en trainer voor diverse organisaties en als onderwijskundig adviseur voor mbo instellingen en hbo instellingen. Ze is gefascineerd door de vraag hoe met name onderwijs professionals vanuit hun eigen bezieling hun professionele identiteit kleuren en hun werk betekenisvol maken en houden.

Tom van Oeffelt

Tom is kerndocent in de masteropleiding Leren en Innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen. Ook werkt hij daar als onderzoeker in het lectoraat Professionele identiteit en organisatieontwikkeling. Hij is gefascineerd door de vraag hoe professionals samen goed werk kunnen leveren. Zijn onderzoeksthema is ‘collectieve professionaliteit’. Hij is ook lid van de onderzoeksgroep Professionele Identiteit.


Terug naar het overzicht