Shayne McCreadie

Sessie: ‘De Kracht van het Verschil’

‘De Kracht van het Verschil’

Kennismaken met de Diversiteit Kaarten van Marten Bos

Ieder mens herbergt een complexe verzameling ervaringen, verlangens en levensopvattingen, maar bij een eerste kennismaking blijven deze onderdelen vaak onzichtbaar. Er zijn delen van jezelf die je misschien niet wil laten zien, maar tegelijk zijn er ook delen die misschien niet gezien worden terwijl je daar graag eens over zou willen vertellen. Marten Bos ontwikkelde een spel met 19 thematische diversiteit kaarten om in ’spelvorm’ aan de slag te gaan met intersectionaliteit en elkaar op een andere manier, diepgaandere manier te leren kennen. Met deze kaarten maak je de diversiteit van een groep zichtbaar en verken je belangrijk thema’s binnen jouw eigen identiteit.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar in deze workshop krijg je een korte kennismaking met de methode.

Workshopleider: Shayne McCreadie

Shayne McCreadie (1980) is een van de oprichters van De Cultuurshifters. Zij studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en werkte de afgelopen 20 jaar bij verschillende culturele organisaties zoals Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Van Gogh Museum, Poppodium Melkweg, Amerpodia en het International Queer & Migrant Filmfestival. In 2021 was zij impact producent bij Een van de Jongens voor de impactcampagne van de serie Klassen, over kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs. Sinds 2020 voltooide ze de opleiding tot beroepscoach practitioner bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, de opleiding tot organisatiecoach bij de Balansgroep, beiden geaccrediteerd en volgde ze verschillende trainingen rondom Deep Democracy.  

Over De Cultuurshifters 

De Cultuurshifters is een initiatief van Hannah van der Rest, Kim Tawjoeram en Shayne McCreadie die elkaar in de cultuursector hebben leren kennen. De  Cultuurshifters ontstond vanuit de behoefte om hun krachten en kennis te bundelen ten behoeve van meer inclusie binnen de cultuursector. De organisatie verzorgt trainingen, workshops en bedrijfscoaching op het gebied van uiteenlopende vraagstukken rondom diversiteit. 

 


Terug naar het overzicht