Manon Ruijters

Keynote - Manon Ruijters

Manon Ruijters

is geïntrigeerd door vraagstukken van en om professionals, van identiteit tot organisatieontwikkeling. Zij werkt met partners in allerlei settings vanuit haar thuishaven Good Work Company. Sinds 2011 is zij werkzaam als lector aan de Aeres Hogeschool Wageningen. In 2017 werd zij hoogleraar Leren, ontwikkelen en gedragsverandering aan de VU.
Onderzoek en praktijk lopen in haar werk voortdurend door elkaar heen. De praktijk houdt haar op het rechte spoor. Wat zij in de praktijk tegenkomt en uitprobeert, versmelt vervolgens in het lopende onderzoek en omgekeerd. Manon Ruijters publiceert graag in zowel wetenschappelijke als populaire boeken en tijdschriften.

Janneke Schenning in gesprek met Manon

In 2019 is voor de eerste keer het congres 'Liefde voor Leren' georganiseerd, vernoemd naar het gelijknamige boek van Manon Ruijters. Omdat  Manon niet aanwezig kon zijn heeft Janneke Schenning lid van de adviesraad van het TvOO haar toen geïnterviewd. In 2019 kon ze er niet bij zijn maar op 14 februari 2020 zal zij de 2e editie van Liefde voor Leren afsluiten.

 

">


Terug naar het overzicht