De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit sugesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Stephen & Victor Steijger

Sessie: Blij(f) Wendbaar

Blij(f) Wendbaar

Zo neem je de regie om courant en relevant te blijven!

Er komt dus een onmiskenbare verandering van werk aan de komende 5 jaar. Deze ontwikkelingen hebben een enorme impact op organisaties en het werk van mensen. Voorwaarde in deze werkcontext is dat je echt iets kunt, vitaal blijft en bovenal toegevoegde waarde hebt.

Ben je met jouw talent van vandaag ook het talent van morgen? Hoe toekomstbestendig ben jij eigenlijk? Wat betekent dit voor jouw werk? Hoe blijf jij relevant? Hoe blijf ik blij, relevant en succesvol aan het werk tot mijn pensioen? Je ontkomt er niet aan om je talent en je expertise up to date te houden. Als je zelf niet de competenties hebt die nodig zijn voor jouw inzetbaarheid, dan heb je op langere termijn een probleem. Het leven lang leren is ‘nieuwe sociale zekerheidstelsel’. Als je voortdurend blijft leren, houd je zelf zoveel mogelijk regie over je loopbaan, je welzijn en je (im)materiële welvaart. Kortom: leer in deze break out sessie hoe je de regie neemt over je werk en privédomein.

Wat leer je in deze workshop?

  • Een integrale diagnose van jouw wendbaarheid en toekomst bestendigheid in alle domeinen van jouw werk- en privéleven
  • In kaart brengen van jouw wendbaarheidsversterkers en -verkleiners
  • Een killer tools hoe je vanuit de big picture jouw toekomstige loopbaan en/of vakmanschap kunt vormgeven

Stephen Steijger 

Stephen Steijger (1973)is al 20 jaar trainer, coach en mede- oprichter van Optimaal Talent BV. Stephen is geaccrediteerd senior NOBCO-coach en hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. In zijn praktijk vervult hij met veel plezier en bevlogenheid de rol van (executive) coach, trainer en als teamcoach. Het is zijn missie om mensen, teams en organisaties te helpen de beste versie van zichzelf te worden. De essentie is vaak gericht op het vergroten van talent- en teamontwikkeling en resultaatgerichtheid in dienst van organisatieontwikkeling. ’Niet vinken, maar vonken. Zijn drive: ‘Mensen hebben meer in hun mars en ik help ze eruit te halen wat erin zit.’

Viktor Steijger

Viktor Steijger (1973) is medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van adviseur, trainer en (executive) loopbaan- en teamcoach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive-studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement. Zijn passie voor ontwikkeling in een notendop: ‘Het is een groot voorrecht en in feite de essentie om mensen, teams en organisaties echt een stap vooruit te helpen. Bouwen aan talenten en teams is het leukste wat er is!’

Stephen en Viktor zijn beiden ook opgeleid als stress- en burn out coach en schreven meerdere keren in samenwerking met anderen eerder al vijf boeken: Zo word je een optimaal talent (2007), Wereldtalent (2008), Your company’s got talent (2010), Top 10 voor topteams (2015) en Wendbaar Werken (2019). Zij ontwikkelden in samenwerking met de Universiteit van Utrecht een holistische en betrouwbare wendbaarheidsscan, de zogeheten ‘Diamantwijzer’. Deze is behulpzaam voor individuen en teams om in elke loopbaanfase te bekijken in hoeverre mensen vitaal, wendbaar, toekomstbestendig en duurzaam inzetbaar zijn. Ze stellen het instrument ook beschikbaar voor coaches en HR-professionals.

 

 


Terug naar het overzicht