De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit suggesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Sofie Willox

Sessie - Hoera, mijn studenten zijn gefrustreerd

"Hoera, mijn studenten zijn gefrustreerd!” - Emoties als katalysator voor leren.

Decennialang werd leren voornamelijk benaderd vanuit cognitieve en motivationele hoek. Maar mensen zijn emotionele wezens. Meer nog, onderzoek toont aan dat emoties een grote invloed hebben op leerprocessen. Meer bepaald op perceptie, aandacht, geheugen, redeneren en probleemoplossing. We leren niet door passief te luisteren. Mensen leren door ratio én emotie én reflectie.

In deze workshop gaan we dan ook actief aan de slag met emoties die leren bevorderen zoals verrassing, nieuwsgierigheid, verwarring, enthousiasme en frustratie. En neen, ik ga het je niet passief vertellen…we gaan samen actief aan de slag. Hou je klaar voor mindfucks, dillema’s, biases, raadsels, kaarten, storytelling….  Ze hebben één ding gemeen: jouw emoties prikkelen.

Wedden dat je inzichten achteraf blijven nazinderen en je goesting zal hebben naar meer?

Sofie Willox

niet alleen een Vlaamse, maar ook een echte ‘learnatic’. Ze ondersteunt organisaties die hun leerinterventies beter willen laten renderen door kaf van het koren te scheiden. Zowel op het vlak van leertrends als bij het onderbouwen van leertrajecten volgens wetenschappelijke inzichten. Ze werkt als leerarchitect, trainer, mentor, adviseur en vlogger. Sinds 2016 is ze delegatieleider naar het Amerikaanse ATD ICE congres voor Nederland en Belgie en schrijft ze oa voor HR Magazine (Belgie) en TVOO Magazine. www.sowegrow.be


Terug naar het overzicht