Sibrenne Wagenaar & Joke van Alten

Leer elke dag iets nieuws als knowmad

Leer elke dag iets nieuws als knowmad

Bijblijven is cruciaal om als professional je werk goed te blijven doen en zichtbaar te zijn. En online is een van de belangrijkste plekken om zicht te hebben op nieuwe ontwikkelingen en jezelf zichtbaar te maken. Met een tijdschrift of boek kom je er niet meer. Wel met tweets, apps en discussies. Online delen veel professionals hun kennis, inzichten, ervaringen en ideeën. Denk aan de vele TedTalks, actieve LinkedIn groepen en blogs van inspirerende denkers. 

Het mooie van ‘online’ is, dat dit een van de krachtigste leeromgevingen is die we tot onze beschikking hebben. En je kunt deze omgeving ook nog zelf inrichten. Zo dat je heel bewust omgaat met de video’s, blogs en artikelen die dagelijks op je pad komen. Dat je ze met aandacht en focus bekijkt en probeert te verbinden aan je werk. Zo leer je elke dag iets nieuws. Wat je eventueel ook zelf weer kunt delen met anderen. Dat is wat een knowmad doet. In deze sessie leer je wat knowmadisch werken is. Het gaat bijvoorbeeld over:

  • goed gebruik maken van de rijkdom aan kennis in je netwerken
  • technologie slim inzetten en de zin van de onzin onderscheiden
  • dat wat je online tegenkomt, kunnen toepassen in je werkpraktijk
  • jezelf zo online zichtbaar maken dat anderen met je mee gaan denken

We reiken je handige tools en technieken aan om als professional die enorme online wereld nog beter te benutten in je werk. Je stapt als knowmad onze sessie weer uit!

Joke van Alten en Sibrenne Wagenaar

Joke van Alten en Sibrenne Wagenaar richten zich op het ondersteunen van leren in het werk. Ze zien dat er, mede door technologie, nieuwe manieren ontstaan voor trainers en professionals om zich te ontwikkelen. Knowmadisch werken, working out loud, doendenkendelen – concepten die ze graag een stap verder brengen. Door er zelf mee te experimenteren, door ervaringen te delen met collega’s en door erover te schrijven. De website www.doendenkendelen.nl is hier een eerste uitwerking van.

Joke van Alten: www.lereninbedrijf.nl en op twitter: www.twitter.com/jokevA
Sibrenne Wagenaar: www.ennuonline.nl en op twitter: www.twitter.com/sibrenne


Terug naar het overzicht