De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit suggesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Rico Bakker

Afsluiting - De kracht van een slecht idee

De kracht van een slecht idee

Creatief denken is één van de belangrijkste vaardigheden in de 21e eeuw. Vaak wordt ons echter geleerd 'wat te denken' in plaats van 'hoe te denken'. We worden getoetst door de juiste antwoorden te geven op - misschien wel - de verkeerde vragen.

Onze hersenen zijn snel en efficiënt door de verbindingen die we elke dag maken. Die verbindingen houden ons leven georganiseerd en voorspelbaar. Ze helpen ons problemen op te lossen met weinig moeite, en door logisch en systematisch te denken. Dat is geweldig, want logica brengt ons veilig en snel van A naar B. Maar soms weerhoudt het ons ervan om alternatieve perspectieven te zien.

Hoewel we vaak denken dat we vrijheid nodig hebben om creatief te zijn, kunnen beperkingen verrassend genoeg de meeste creativiteit opwekken. Als we anders willen denken, moeten we andere vragen stellen; vragen die kunnen leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën.

 

Rico Bakker

is podcastmaker, spreker en expert op het gebied van creativiteit en innovatief denken. Hij is schrijver van het boek ‘De kracht van een slecht idee’ dat in het voorjaar 2023 zal verschijnen in de winkels. In zijn podcast interviewt hij mensen die buiten de gebaande paden gaan en binnen organisatie gebruikt hij slechte ideeën als middel om onconventionele antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken. Hij helpt mensen los te komen van hun klassieke perspectief en open te staan voor vernieuwing.


Terug naar het overzicht