De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit sugesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Paul Kloosterboer

Sessie: Paul Kloosterboer - Expeditie Intern Adviseren

Expeditie Intern Adviseren

Intern adviseren vraagt meer dan goede adviezen geven. Het gaat om eigenaarschap bij belanghebbenden en het ‘politieke’ krachtenveld vóór jou laten werken in plaats van tegen jou. Te midden van onduidelijkheid, getouwtrek of gedoe weten waar je wel en niet van bent en wat je te doen staat.  Je leert hierover maar beperkt door te luisteren, lezen en oefeningen te doen in een opleidingsruimte, hoe boeiend ook. Je ontwikkelt krachtiger door op onderzoek uit te gaan naar collega’s, klanten, experts en inspirerende voorbeelden en door samen te experimenteren.

Op expeditie dus. De expeditie Intern Adviseren start met het opbouwen van een betrouwbare en veilige ontwikkelplek met collega’s: het ‘basecamp’. Daar leer je elkaar en de uitdagende adviesplek beter kennen. Van daar zet je etappes uit voor jouw ontwikkelpad. En keer je terug om samen te reflecteren, verdiepen en integreren. Deze workshop biedt beeld, voorbeelden en een beleving wat de Expeditie Intern Adviseren inhoudt.

 

Paul Kloosterboer

Paul adviseert en coacht bij ontwikkelen en veranderen van (organisaties van) professionals. In 2011 is hij gepromoveerd op het lerend vernieuwen met professionals. Verder is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van de Orde van organisatiesdviseurs, publicist en kerndocent Advieskunde bij AOG School of Management en Sioo. Organiseren en professionaliseren van (intern) advies is een speerpunt in zijn werk.
Vraagstukken ziet hij als patronen in denken en doen. Individueel én collectief. Zulke patronen helpen te onderkennen, doorgronden en verleggen naar waardevollere patronen is zijn passie.

 


Terug naar het overzicht