Marijn de Geus & Boudewijn van der Velde

Sessie - De optimale symbiose van mens en machine

De optimale symbiose van mens en machine

Kunstmatige intelligentie (AI) zet allerlei werelden op z’n kop. Ook leerland wordt behoorlijk opgeschud. Er dienen zich bijvoorbeeld hyperpersoonlijke leerpaden en slimme assistenten aan. Met het adagium: ‘het kan efficiënter dan hoe we het nu doen’, hoopt de een op kostenbesparingen en vreest de ander vooral voor ontmenselijking van leerprocessen. In deze sessie schetsen Marijn en Boudewijn een andere visie. Hoe kun je AI benutten om deelnemers nog meer aandacht dan nu te geven en een veel hogere leeropbrengst te bieden? Samen onderzoeken we hoe je het onderdeel L&D klaarstoomt voor een optimale symbiose van mens en machine. 

 

Marijn de Geus

studeerde en werkt op het snijvlak van mens en organisatie. Hij was lange tijd actief als consultant en assessor en is mede-oprichter en CEO van Faculty of Skills. Hij is spreker en auteur van diverse publicaties over soft skills ontwikkeling.


Boudewijn van der Velde

 is informatiewetenschapper en Head of Labs bij Faculty of Skills. In nauwe samenwerking met technici en gebruikers, leidt hij onderzoek, experimenten en implementaties van innovatieve features, producten of diensten.


Terug naar het overzicht