De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit sugesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Hilde Bolt

Sessie: Wíllen we leren of zijn we hardleers?

Wíllen we leren of zijn we hardleers?

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, onbevangen, onderzoekend en lerend. Er zijn dingen die we graag willen leren, maar dit geldt zeker niet voor alles.  Naarmate we opgroeien en ouder worden raken we een deel van de ontvankelijkheid en dit vermogen kwijt, doordat we ons hebben leren aanpassen aan de context waarin we leven. Zo kun je heel veel aanleren zonder dat je wezenlijk iets leert. Veel mensen raken hierdoor het contact met hun natuurlijke gedrag, de lichaamswijsheid en hun ‘Gut-feeling’ kwijt en krijgen last van stress-gerelateerde klachten. De grote aantallen mensen met stress- en burn-outklachten heeft alles te maken met onze manier van leven in onze maatschappij. Hoe kan je leren omgaan met alle (maatschappelijke en contextuele) veranderingen en toch verbonden blijven met je eigen Gut-feeling en je eigen lichaam?

Tijdens deze prikkelende workshop gaan we onderzoeken hoeveel liefde voor leren mensen nou werkelijk hebben, zeker wanneer het gaat over het luisteren naar het lichaam. Mensen verlangen naar ontwikkeling, hebben er tegelijkertijd de pest aan. Als het niet anders meer kan en het lichaam (hard) aan de bel trekt, zetten ze pas echt wezenlijke stappen.

Deze workshop is geschikt voor mensen met lef, die de wijze kant van het lichaam willen ontmoeten en de guts hebben om eerlijk in de spiegel te kijken. Dan ben je klaar om te leren!

 

Hilde Bolt

Hilde is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut, gespecialiseerd in trauma, hechting, stress en burn-out. Daarnaast heeft zij zich al meer dan vijfentwintig jaar ontwikkeld en gespecialiseerd in het werken met lichaamstaal. Hierin heeft zijn een eigen geïntegreerde visie ontwikkeld, waarin zij oosterse en westerse zienswijzen, het hoofd, het hart en het instinct bij elkaar brengt. Als opleider & docent is zij al meer dan 15 jaar verbonden aan het Europees Instituut - de Baak en ze heeft een eigen specialistisch opleidingsinstituut voor het werken met lichaamstaal (De Alchemist).  Zij werkt vanuit haar eigen bedrijf, de Internal Movement Company en heeft ervoor lang in de klinische psychiatrie gewerkt en onderzoek gedaan. Zij is spreker op events, grondlegger van het Dynamisch Fasenmodel Ò en auteur van drie boeken: Get your Guts – Het instinct als kompas (2016). Waar gaat het nu écht over? – Dynamisch Coachen bij stress- en burnout (2019). Guts in tijden van Corona… En erna (2020)


Terug naar het overzicht