De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit suggesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Harry Starren

Keynote - Lichte opwinding maakt zich van mij meester

 Lichte opwinding maakt zich van mij meester

Over emoties als voorwaarde voor leren

Veranderen gaat vanzelf. Wie om zich heen kijkt kan het niet ontgaan: alles is in verandering. Leren is veranderen. Van perspectief, van houding, in gedrag. Kunnen wij al die verandering aan? En is dat te leren?  De ervaring is tot dusverre positief. We hebben in de evolutie als soort ‘best aardig’ gedaan. Wat niet betekent dat leren en veranderen gemakkelijk is. Het gaat sommigen beter af dan anderen.

 

Harry Starren

studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en politicologie/bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Starren was onder meer werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, universitair docent en directeur van een onderzoeks- en adviesbureau en was directeur van het PAO Bedrijfs- en Bestuurswetenschappen te Utrecht. Tot mei 2012 was Starren algemeen directeur van De Baak Management Centrum, gelieerd aan VNO-NCW. Thans is hij als Federatievoorzitter verbonden aan de Nederlandse Creatieve Industrie en directeur van Ithaca International, gevestigd in Amsterdam en Nice. Naast zijn managementfunctie is hij actief als trainer, docent en adviseur, met name op het gebied van het management van professionele organisaties. Starren was presentator van het Teleac/NOT-programma Grootmeesters in Management. Van zijn hand verscheen een boek onder gelijknamige titel. Inmiddels heeft Starren een tweede boek gepubliceerd, De 21 geboden van modern leiderschap, dat hij samen schreef met T. van de Kerkhof.


Terug naar het overzicht