De sprekers

De keynotes en de sessiehouders zijn aan de hand van het thema op basis van hun expertise geselecteerd. Zij zijn voorgedragen door de redactieleden van het TvOO en uit sugesties van de beroepsverenigingen Develhub en NOBTRA.

 

 

Dries van Ingen

Dries van Ingen - Aangeboren - Aangeleerd

Aangeboren - Aangeleerd

Liefde voor leren is aangeboren. De motor daarachter zijn nieuwsgierigheid en verlangen, van nature aanwezig. Tijdens de sessie worden met de deelnemers de aangeboren (nature) en aangeleerde eigenschappen (culture) van mensen geïnventariseerd. De wisselwerking daartussen bepaalt iemands persoonlijkheid. De aangeboren eigenschappen te zamen zijn de kern van iemand, ze vormen zijn zelf. Op het zelf te leren vertrouwen is een hoge vorm van aangeleerdheid: zelfvertrouwen. Waarom spreken we daarvan, en niet van ikvertrouwen? Wat is autonomie? Met antwoord op die vragen eindigt de sessie.

Dries van Ingen

was onderzoeksjournalist (NRC), uitgever, uitgeefdirecteur (beide Meulenhoff Educatief) en algemeen directeur (1996 – 2017, Boom uitgevers, Amsterdam). In 2018/2019 organiseerde hij als interim het 50ste Poetry International Festival in De Doelen, Rotterdam. Daarnaast heeft hij sinds 2000 een praktijk voor executive en personal coaching. Zijn cliënten zijn directeuren van culturele instellingen (zoals Stedelijk Museum, Nederlandse Bach Vereniging, Artis, World Press Photo), beursgenoteerde bedrijven (zoals ING, Friesland Campina, AbnAmro, TNT) en start-ups; ook parlementariërs en ex-kabinetsleden. Hij is geassocieerd met De Vroedt & Thierry, leadership consultancy and executive search. Over zijn methode van begeleiden schreef hij Kernkracht. Vanuit bestaansdrift naar zelfvertrouwen (2020, Boom).


Terug naar het overzicht